Vi är sex gymnasieelever som går vårat tredje och sista år på restaurang och livsmedels programmet med inriktning bageri och konditori. Under hela trean bedriver vi något som kallas för Ung företagsamhet, förkortat ”UF”.
Vill du veta mer om UF? Klicka på länken bredvid > ungforetagsamhet.se

Under vårat UF år kommer vi att producera och sälja handgjorda choklad praliner av hög kvalité. Läs mer om vårat sortiment under ”Våra produkter

Du undrar säkert ”Vad betyder Forastero egentligen?”

”Forastero” är namnet på en kakao böna. Det finns tre typer av kakaobönor, ”Forastero” som är den mest konsumerade kakaobönan utgör ungefär 90% av världsproduktionen. Forastero finns i den mesta chokladen du äter, dock brukar man blanda olika typer av bönor för att få fram den bästa smaken vilket du oftast får ifrån de andra bönorna, ”Criollo” och ”Trinitario”.

Forastero odlas i länder vid ”kakaobältet” såsom Ghana, Nigeria, Elfenbenskusten, Brasilien, Costa Rica, Dominikanska republiken och Ecuador.